English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9.06.2011

Κόντρα στον "άνεμο" των καιρών και...ΠΡΟΣΟΧΗ...στις λέξεις!

Αυτή τη στιγμή οι Ευρωπαίοι, θέλουν να διασφαλίσουν τα κεφάλαια που έχουν δώσει στην Ελλάδα και σίγουρα δεν επιθυμούν την αποσταθεροποίηση της νομισματικής ένωσης. Προσοχή όμως στις λέξεις…. Αυτές είναι που αλλάζουν όλο το νόημα της αλήθειας των γεγονότων! Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας μας δεν έχει εκλείψει. Παραμένει, καιροφυλακτεί ως δαμόκλειος σπάθη πάνω απ’ τα κεφάλια μας και για το λόγο αυτό θα πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε απόλυτη εγρήγορση, ο καθένας από τη θέση του, «ο καθείς και τα όπλα του», όπως λέει και ο Οδυσσέας Ελύτης! 
 

Η περίφημη ευρωπαϊκή σωτηρία κι αλληλεγγύη, με όλες τις καθυστερήσεις της και τις ολιγωρίες της, έδωσε έφαφος και χρόνο δράσης στο «φκιασιδωμένο προσωπείο» καπιταλιστών και τεχνοκρατών που ενδιαφέρονται να πάρουν τα χρήματά τους πίσω και μάλιστα με το αζημίωτο, ώστε να μη καταρρεύσει ο κακέκτυπος Δούρειος Ίππος που έστησαν για να ορθώσουν το ανάστημά τους μπροστά στην Αμερική, την Κίνα και τη Ρωσία. 
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον αστάθειας, αβεβαιότητας για τη συνοχή του ευρώ και βεβαίως για την επιβίωση της Ελλάδας ως οικονομία η ελληνική αγορά «άγεται και φέρεται» και οι προβλέψεις συνεχίζουν να προοιωνίζουν την χρεοκοπία.  Το Associated Press, αναφέρει πως η Ελληνική κρίση εξανάγκασε τους ηγέτες να αναζητούν νέους τρόπους, ώστε η χώρα να μπορέσει να «ξανασταθεί στα πόδια της», αποκαλώντας της χώρα μας, ως το «πρώτο θύμα» της Ευρωπαϊκής κρίσης.
 
Η Daily Mail, αναφέρει ότι ο Jack Straw έγινε ο πρώτος πολιτικός, στέλεχος των εργατικών που επισήμως είπε πως ο η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ. Ο βρετανικός τύπος τις τελευταίες μέρες κάνει λόγο για «Κατοχή της Ελληνικής Οικονομίας, από την Ευρωπαϊκή», και πως οι Έλληνες φορολογούμενοι να σώσουν σήμερα μερικά πλούσια «καλόπαιδα» από τα λάθη που οι ίδιοι έκαναν και έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμνού.
 
Την ίδια ώρα, ο κορυφαίος Αυστριακός, πρώην πολιτικός της εποχής του Σοσιαλδημοκράτη ιστορικού καγκελάριου της Αυστρίας Μπρούνο Κράσκι, Χάνες Αντρος,(ο οποίος είχε διατελέσει αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών) δήλωσε πρόσφατα πως το ελληνικό χρέος θα πρέπει να διαγραφεί κατά το ήμισυ και πως όλες οι άλλες λύσεις είναι απλώς «παραμύθια» επισημαίνοντας πως οι Έλληνες δεν έχουν το δυναμικό για να αποπληρώσουν τα 340 δισεκατομμύρια ευρώ και σε παρόμοια περίπτωση μια τράπεζα, προκειμένου να χάσει τα πάντα. Στο ίδιο μήκος κύματος, και η νυν Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ (του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος), η οποία πρόσφατα  τάχθηκε κατά της διαγραφής χρέους και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να πετύχει την αλλαγή με τις δικές της δυνάμεις, ενώ και ο σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρικ ζήτησε την «πραγματική διαγραφή χρέους» της Ελλάδας και την «ασπίδα διάσωσης» για επισφαλείς τράπεζες.
 
Γιατί η Ελλάδα αποτελεί οικονομικό «μπαμπούλα;»
Η πραγματικότητα παραμένει πως περισσότερο "φοβάται" η Ευρώπη την Ελλάδα, παρά η Ελλάδα την Ευρώπη. Η ευρώπη φοβάται τη «μόλυνση του ευρύτερου παγκόσμιου οικονομικού συστήματος από ένα ιό που μπορεί σκοτώσει θανάσιμα τις υπερχρεωμένες οικονομίες». Όμως γιατί η ελληνική οικονομική αποτελεί, απειλή για τη σταθερότητα του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος; Είναι αλήθεια πως μια χρεοκοπία σε ένα από τα κράτη της περιφέρειας (της ευρωζώνης) θα συντάρασσε χωρίς καμία αμφιβολία τις διεθνείς χρηματαγορές. Αυτό θα είχε με τη σειρά του επιπτώσεις στα περιθώρια για τα επιτόκια δανεισμού, στις τιμές των μετοχών και ούτω καθ εξής.
 
Φοβούνται λοιπόν το «ντόμινο», τη δυσπιστία, την αμφιβολία και τις βεβιασμένες κινήσεις της αρνητικής ψυχολογίας, που θα απλωθούν στις αγορές με ταχύτηταφωτός, απειλώντας τη χρηματοοικονομική σταθερότητα στην ΕΕ που είναι ευάλωτη  γιατί όλοι γνωρίζουμε πια ότι στη νομισματική ένωση δεν μπήκαν μόνο υγιείς οικονομίες. Το ερώτημα όμως που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε από δω και πέρα και για τα επόμενα…… ο θεός ξέρει πόσα χρόνια. Η Ελλάδα, ως οικονομία έκανε λάθη. Ο ενδεχόμενος «σεισμός» μπορεί να μη γίνει αισθητός ως την άλλη άκρη του Ατλαντικού, όμως το τσουνάμι που θα ακολουθήσει θα σκεπάσει την Ευρώπη και θα προκαλέσει πολλές ανυπολόγιστες φθορές παγκοσμίως.
 
Η τραγική πραγματικότητα παραμένει ακόμα, πως η επιβίωση, η ποιότητα ζωής, η υγεία, η εκπαίδευση και εν τέλει η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον δόθηκαν ως αντάλλαγμα στα  «χειρουργικά» τραπέζια των οικονομικών διαπραγματεύσεων, προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή ένας «ετοιμοθάνατος ασθενής». Είναι μια αλήθεια που μας κρύβουν επιμελώς σήμερα, όμως παράλληλα αποτελεί και  τη  διαπραγματευτική μας δύναμη. Και ναι να «βάλουμε πλάτη» για την πατρίδα, αλλά πόσων γενεών η «πλάτη» θα πάει υπέρ πίστεως και πατρίδας; Ελπίζω μόνο όταν θα τελειώσει αυτός ο ακήρυχτος πόλεμος να θυμόμαστε ακόμα τον ορισμό της Ελληνικότητας!

Copyright © 2011 Le Regard Democratique ®. All rights reserved. No quotes from the materials contained herein may be used in any media without attribution to Le Regard Democratique. Permissions could be claimed at the email leregardcretois@gmail.com. LRC transcripts are created on a rush deadline and accuracy and availability may vary. This text may not be in its final form and may be updated or revised in the future.

Δεν υπάρχουν σχόλια: