English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

6.11.2012

«Εμείς χρωστάμε στην Ελλάδα» λένε Γερμανοί τουρίστες!

Με αίτημα να σταματήσει η καταστρεπτική προς τον Ελληνικό λαό λιτότητα από τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, Γερμανοί Τουρίστες που βρίσκονται διακοπές στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Χερσονήσου, (ένας εξ΄αυτών είναι στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών και οι υπόλοιποι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι της Γερμανίας), δηλώνουν λάτρεις της Κρήτης και σημειώνουν πως έρχονται εδώ και αρκετά χρόνια, όχι μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά κυρίως γιατί οι Κρητικοί είναι οι πραγματικοί και φιλόξενοι φίλοι τους. «Εμείς χρωστάμε στην Ελλάδα και όχι η Ελλάδα στην Γερμανία» δηλώσαν κατά τη διάρκεια της βράβευσης τους για την πίστη και την αγάπη τους στην Κρήτη και τη Χερσόνησο από το δήμαρχο Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη. Κρατώντας οργισμένοι τα πειστήρια της Γερμανικής προπαγάνδας, δυσφημιστικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα του Γερμανικού Τύπου, τόνισαν πως είναι αποφασισμένοι να τα διαψεύσουν, όχι μόνο στη χώρα τους, αλλά με έγγραφη επιστολή διαμαρτυρίας στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου. 

Ο δήμος Χερσονήσου, επιβράβευσε την αγάπη έξι Γερμανών τουριστών που εδώ και δεκαετίες προτιμούν την Χερσόνησο για τις διακοπές τους και αισθάνονται την Κρήτη ως το δεύτερο σπίτι τους. Πρόκειται για τουρίστες που η Κρητική φιλοξενία έχει .ριζώσει στις καρδιές τους, έχουν μαγευτεί από την στάση ζωής των Κρητικών τους οποίους και θαυμάζουν και δε μπορούν να σκεφτούν διαφορετικό τουριστικό προορισμό από τη Χερσόνησο. Μάλιστα η αγάπη τους για τον τόπο, τους έχει ωθήσει στο να γνωρίζουν ακόμα και τα ονόματα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία που διαμένουν, να γνωρίζουν όχι μόνο τις ομορφιές αλλά και τους δρόμους και κάθε χρόνο εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο τους, με περισσότερες ελληνικές λέξεις και τη ζωής τους με περισσότερους 'Έλληνες φίλους.

Πρόκειται για το ζεύγος Detlef και Angelika Fabian, τις αδελφές Anna Von Der Beek και Brigitte Dierke και το ζεύγος Hagen καιDoreen Wicke. Ο δήμαρχος Χερσονήσου στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη τιμή που αποτελεί για τη Χερσόνησο η προτίμηση των επισκεπτών και στους δεσμούς φιλίας που αναπτύσσονται μεταξύ των λαών μέσω του τουρισμού. Δήλωσε επίσης ότι ο Δήμος Χερσονήσου είναι ευγνώμων στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι με την συνεχή και πολυετή παρουσία τους στην περιοχή μας σφραγίζουν τους δεσμούς αυτούς και δημιουργούν γέφυρες πολιτισμού και συνεργασίας.

Τα βραβευθέντα ζευγάρια δήλωσαν πως αγαπούν την Κρήτη και πως θα ήθελαν ακόμα και να πεθάνουν εδώ, γιατί εδώ έχουν πραγματικούς φίλους ενώ στο Βερολίνο μόνο γνωστούς. Τόνισαν πως αν έχει μείνει λίγο μυαλό στη Γερμανίδα Καγκελάριο, θα πρέπει να το θέσει σε λειτουργία, γιατί στην ουσία οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται μέχρι στιγμής απέναντι στον ελληνικό λαό, θα έχουν καταστρεπτικά αποτελέσματα. Παράλληλα καυτηρίασαν με τρόπο δηκτικό την άποψη ότι οι Γερμανοί δίνουν διαρκώς χρήματα στην Ελλάδα, αντιδιαστέλλοντας την άλλη όψη που δεν ακούγεται σχεδόν ποτέ από τα ευρωπαϊκά και ελληνικά ΜΜΕ, που είναι ότι και η ίδια η Γερμανία ως χώρα έχει κάνει τεράστια κέρδη εις βάρος των Ελλήνων, τη στιγμή που για παράδειγμα σε μέρη όπως την Κρήτη, οι Γερμανοί κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο έκαψαν και λεηλάτησαν ολόκληρα χωριά και μάλιστα χωρίς να καταβάλλουν ποτέ αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσαν. Τέλος δηλώνουν αποφασισμένοι να διατρανώσουν τη φωνή και τις προσωπικές τους εμπειρίες από την Ελλάδα στο εξωτερικό απέναντι στις Κασσάνδρες και στους καταστροφολόγους, λέγοντας πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα από τα προβλήματα που διαδίδονται στα Γερμανικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: